Back to top

Detalii program FinAccess

FinAccess este un program integrat de microcredite, dezvoltat in premiera pe piata din Romania de catre Fundatia Romana pentru Persoane cu Handicap Vizual “Prietenii Nevazatorilor” in parteneriat cu Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP in calitate de finantator al programului.

Prin pachetul de facilitati si beneficii create, FinAccess vine in sprijinul persoanelor cu deficiente locomotorii si de vedere, interesate in achizitionarea de echipamente, proteze medicale si asistive, indiferent daca sunt sau nu sunt subventionate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Conditiile de finantare prin credit

Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP a elaborat pentru clientii programului FinAccess un produs special de creditare care se acorda strict pentru achizitionarea de proteze medicale, dispozitive de mers si echipamente asistive.

Valoarea creditului este intre 1.000RON si 25.000RON, imprumutul putand fi contractat pe perioade intre minim o luna si maxim 5 ani.

Ofera o perioada de gratie de maxim 12 luni; aceasta facilitate permite persoanelor care au dreptul de a primi  subventii de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa isi achizitioneze echipamentele/dispozitivele in avans, fara a mai astepta programarea si plata subventiei de la CNAS.

In cazul persoanelor care doresc achizitionarea unor produse superioare calitativ, beneficiind totodata si de subventia periodica de la CNAS, pot solicita un credit prin programul FinAccess pentru diferenta de suma dintre valoarea echipamentului/dispozitivului si subventie ori pot contracta creditul la valoarea integrala a produsului, urmand ca la primirea subventiei de la CNAS valoarea creditului sa se diminueze cu suma incasata prin subventie, iar valoarea ratei lunare sa fie reesalonata.

Comisionul de rambursare anticipata este 0.

In functie de tipul de dobanda (fixa sau variabila), suma, perioada de imprumut, perioada de gratie, etc., dobanda creditului acordat de CREDITCOOP variaza intre 7,1 – 7,9%/an cu un DAE intre 8,9% - 13,0%/an, astfel ca pe langa facilitatile de acordare (unice pe piata din Romania)  si dobanda la care se ofera acest imprumut este foarte avantajoasa.

Pentru clientii ale caror situatii financiare corespund cerintelor de contractare a creditului, Fundatia Romana pentru Persoane cu Handicap Vizual asigura prin reteaua proprie de consilieri locali, asistenta la domiciliu  in regim gratuit pentru pregatirea si intocmirea dosarului de imprumut, astfel incat clientul va face doar o singura deplasare la agentia CREDITCOOP din localitate, pentru semnarea si contractarea imprumutului.

La solicitarea clientului, prin credit pot fi acoperite inclusiv cheltuielile de transport ale echipamentului la domiciliu.

Cine poate solicita creditul?

Imprumuturile pot fi solicitate doar de catre persoanele cu certificat de handicap pentru deficiente locomotorii si/sau de vedere care la data scadentei creditului sa nu depaseasca 75 de ani, precum si de catre parintii/tutorii minorilor cu certificat de handicap pentru astfel de dizabilitati.

Creditul poate fi solicitat si de catre persoanele ale caror singure surse de venit sunt alocatiile sau indemnizatiile sociale cu conditia aducerii unui coplatitor.

In functie de optiunea clientului si valoarea creditului, imprumutul poate fi garantat cu minim un girant platitor sau garantii materiale.

Poate fi girant orice persoana: ruda, prieten, cunostinta, etc. ale carei venituri sa fie cel putin la nivelul salariului minim pe economie.

De retinut: creditul se acorda doar pentru produsele achizitionate de la furnizorii parteneri ai programului.

Ce produse se pot achizitiona prin programul FinAccess?

Produsele care pot fi achizitionate prin acest program sunt cele aflate in portofoliile furnizorilor parteneri ai programului FinAccess.

Clientii care opteaza pentru achizitionarea produselor prin programul FinAcces beneficiaza de o reducere a pretului cu 5% fata de preturile de desfacere pentru ceilalti clienti.

Prin intermediul consilierului desemnat de Fundatie, clientul beneficiaza de asistenta gratuita la domiciliu pentru intocmirea documentatiei de credit, de suport tehnic, prezentari detaliate ale produselor, contact direct cu personalul de specialitate al furnizorilor pentru intrebari si detalii asupra produselor, caracteristicilor tehnice, posibilitatilor de personalizare a comenzilor, conditii de livrare, etc.

Calitatea, certificarea si omologarea produselor achizitionate prin programul FinAccess sunt garantate de furnizorii parteneri.

Cum puteti beneficia de programul FinAccess?

Adresandu-va serviciului de relatii clienti al Fundatiei Romane pentru Persoane cu Handicap Vizual la telefoanele: 0725.183.429, 0726.342.394 sau 0722.217.600 (portat pe Telekom) de luni pana vineri intre orele 9:00  -17:00.

De asemenea, ne puteti solicita informatii suplimentare pe mail, la adresa: office@frphv.ro

Deocamdata, programul FinAccess este operational in Bucuresti si municipiile: Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Deva, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, precum si in zonele limitrofe acestor localitati.

Recomandari

Pentru operativitate si siguranta ca va procurati exact dispozitivul, proteza sau echipamentul de care aveti nevoie, este recomandabil ca inainte de a va adresa Fundatiei in vederea finantarii, sa contactati furnizorul nostru partener pentru a va clarifica asupra caracteristicilor produsului de care aveti nevoie.

In special in cazul persoanelor care au nevoie de confectionarea unor proteze sau adaptarea unor produse, contactarea in prealabil a furnizorilor parteneri este recomandata in mod expres.

Va asiguram ca echipa noastra de consilieri va face tot posibilul pentru a identifica impreuna cu dumneavoastra forma cea mai potrivita de imprumut, evident cu respectarea prevederilor legale si in conformitate cu conditiile de creditare ale CREDITCOOP.

ATENTIE: va rugam sa aveti in vedere ca informatiile neadevarate date de solicitant in cursul consultarii telefonice si demonstrate ulterior de catre consilierul nostru sau de banca finantatoare, atrage excluderea solicitantului din orice forma de finantare prezenta si ulterioara a programului FinAccess.

Va rugam sa apelati serviciul de relatii clienti doar in intervalul orar comunicat mai sus.

Va multumim!