Back to top

Programe sociale

Fundația Română pentru Persoane cu Handicap Vizual - Prietenii Nevăzătorilor în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici lansează proiectul Voluntariatul pentru sectorul public mijloc de inserție socio profesională a tinerilor cu dizabilități.

Proiectul beneficiază şi de sprijinul Facultăţii de Psihologie și Științele Educației - Departamentul Psihopedagogie specială din cadrul Universităţii Bucureşti.

Scopul proiectului este de a facilita integrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu dizabilităţi prin activităţi de voluntariat şi practică profesională.

Proiectul se adresează tinerilor cu dizabilități, elevi sau absolvenţi ai unei forme de învăţământ (liceu, şcoala de meserii, postliceală, facultate etc.) domiciliaţi în Bucureşti şi având vârsta minimă de 16 ani.

Pentru început, activităţile de voluntariat şi practică profesională se vor desfăşura doar în instituţii/societăţi de stat din Bucureşti.

Domeniile şi activităţile în care se vor desfăşura voluntariatul şi/sau practica profesională vor fi stabilite de comun acord cu participanţii şi instituţiile de stat acreditate în proiect, având ca principale repere:

-          Interesul profesional al voluntarului pentru un anumit domeniu în care doreste să-şi construiască cariera profesională;

-          Cursurile/calificările profesionale dobândite până în prezent;

-          Aptitudinile şi/sau competenţele profesionale ale voluntarului;

-          Recomandările medicale privind limitele de efort;

-          Recomandările specialistului în consiliere şi orientare profesională.

 

Orele de voluntariat şi practică profesională vor fi stabilite prin contractul de voluntariat încheiat cu Fundaţia şi/sau organizaţia gazdă (instituţia beneficiară a serviciilor voluntarului).

Precizăm că în conformitate cu art. 10, alin.(2) din Legea nr.78/2014, activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau de specialitate în condiţiile prevăzute de lege.

Persoanele interesate să se înscrie în această acţiune sunt rugate să ne transmită urgent intenţia de participare pe: office@frphv.ro

Persoanele înscrise în proiect vor fi invitate în zilele de 12 şi 13 februarie la întălnirea cu echipa de proiect pentru interviurile individuale şi detalierea modalităţilor de lucru în cadrul proiectului.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să contactaţi coordonatorul de proiect d. Iolanda Stifter 0722 305 186